WEBSHOP KEURMERK

WELK KEURMERK VOOR MIJN WEBSHOP

Heeft u een eigen webshop voor de Belgische of Nederlandse markt ? Maar u heeft op deze webshop nog geen keurmerk aanwezig ?! Dan is het hoogtijd om dit in orde te brengen!

Weet u waarom? Omdat dit gewoon vertrouwen wekt bij de bezoekers en dit hun wel over de streep kan trekken om toch een aankoop bij u te doen. Simpelweg omdat het te vertrouwen is door de controle van het keurmerk.

Wij krijgen vaak de vraag, oke leuk en aardig, maar welke dan? Er zijn er zo veel !

We zochten het voor je uit 😉 Geen nood!

Welk keurmerk voor mijn webshop

Eigen Webshop

Eigen Webshop Maar Geen Keurmerk

Heeft u een eigen webshop voor de Belgische of Nederlandse markt ? Maar u heeft op deze webshop nog geen keurmerk aanwezig ?! Dan is het hoogtijd om dit in orde te brengen!

Weet u waarom? Omdat dit gewoon vertrouwen wekt bij de bezoekers en dit hun wel over de streep kan trekken om toch een aankoop bij u te doen. Simpelweg omdat het te vertrouwen is door de controle van het keurmerk.

Wij krijgen vaak de vraag, oke leuk en aardig, maar welke dan? Er zijn er zo veel !

We zochten het voor je uit 😉 Geen nood!

Shopify webshop logo

WEBSHOP KEURMERK

Wat precies gaat een keurmerk doen voor je webshop

Eerst en vooral gaan we eens kijken naar het aantal webshops. Hiervoor gaan we in Nederland naar het CBS kijken.

Het totaal aantal webshops komt op meer dan 80.000 webshops uit in het 2de kwartaal van 2022. Met maar liefst een stijging van 2195 webshops tov het vorige kwartaal! Dat aantal neemt dus steeds toe!

Jammer maar helaas, er zitten natuurlijk weer een groot deel onbetrouwbare webshops tussen waardoor consumenten geneigd zijn naar de giganten te gaan zoals amazon of bol.com 

De vraag die we ons moeten stellen is WAAROM ? Waarom gaan gebruikers naar bol.com of amazon? Nu, het antwoord is simpel : zekerheid. Zekerheid dat hun pakketje wel gaat aankomen. Zeker zijn dat ze hun geld terug krijgen indien het niet naar hun wens is.

Dat is nu precies wat een webshop keurmerk doet. Het laten zien aan je bezoekers dat jouw webshop betrouwbaar is.

Dit is ook terecht want keurmerken zorgen ervoor dat hun klanten die zij keuren, ook echt dit label verdienen. Als er namelijk iets zou misgaan dan kan de klant ook bij het webwinkel keurmerk gaan om zo alles in orde te krijgen met het bedrijf waar ze hun producten kochten. Zij treden dan op als bemiddelaar. 

Dit kan als webwinkel-eigenaar ook een troef zijn, want bemiddelen gaat in 2 richtingen natuurlijk!

WELK WEBSHOP KEURMERK

WELK KEURMERK KIES IK DAN

Oke, we zijn zover. We willen een keurmerk. Maar als we dat gaan opzoeken dan komen we er verschillende tegen. Ook zien we er verschillende op verschillende webshops terugkomen. Dus welke zouden we dan moeten kiezen?

We gaan de 4 grootste van Nederland en België onder de loep nemen:

  • WebwinkelKeur
  • Webshop Keurmerk
  • Thuiswinkel Waarborg
  • TrustedShops.

In België en Nederland ben je als bedrijf vrij en kan iedereen een keurmerk oprichten. Waardoor er dus een hele boel zijn. Ook is er nog geen officiële instantie voor dus je bent als webshop eigenaar helemaal vrij in uw keuze!

WebwinkelKeur

WebwinkelKeur

Webwinkelkeur biedt volledige ondersteuning voor een Shopify Webshop, wat voor ons als Shopify liefhebbers een voorsprong/pluspunt maakt!

Het keurmerk Webwinkelkeur is wel het jongste keurmerk maar heeft al meer dan 9200 webshops onder hun hoedje!

De populariteit van dit keurmerk komt waarschijnlijk door de betaalbaarheid. Het is namelijk ook de goedkoopste van Nederland. Vanaf 8.95€ per maand heb je al een aansluiting met hun! De tarieven van hun lopen vooral uiteen voor het aantal review-requesten. In het basispakket is dit beperkt tot 15 reviews en met het duurste abonnement (19.95€ per maand) gaat dit tot 3000 reviews!

Webwinkelkeur is primair een softwarebedrijf en geen juridisch-bedrijf, hierdoor heeft dit bedrijf dus wel de meeste software mogelijkheden. Het grootste voordeel (buiten dat het goedkoop is dan) is wel dat je het kan koppelen met externe review systemen. Ik moet zeggen, al de keurmerksystemen bieden wel reviewsystemen aan maar het unieke aan webwinkelkeur is wel dat! Je kan dus je reviews laten zien op je webwinkelkeur review pagina die komen van Google, Facebook of bv van Trustpilot!

En natuurlijk kan je bij WebwinkelKeur rekenen op die onafhankelijke bemiddeling!

Hoe krijg je dit webshop keurmerk ?

Je kan daarvoor handig het formulier invullen op hun website., daarana voert webwinkelkeur een strenge maar faire controle uit van je webshop. Daarna ontvang je een e-mail met daarin duidelijke verbeterpunten eens je dit allemaal gedaan hebt mag je gebruik maken van hun review systeem en hun keurmerk!

Webshop Keurmerk

Webshop Keurmerk

Met meer dan 43.000 geregistreerde gebruikers is dit wel de grootste van België en Nederland!

Waarschijnlijk heeft dit ook iets te maken met de goedkope prijs want voor €16,25 per maand heb je al reeds een abonnement bij hun. Het voordeel is dat je bij dit pakket ineens onbeperkt aantal reviews op je pagina gaat plaatsen en heb je toegang tot hun eigen review systeem. Indien je een slechte review krijgt van een klant, krijg je ook eerst de kans om dit optelossen met de klant alvorens dit geplaatst word. Dat is als webshop eigenaar wel een pluspunt!

Heb je toch wat problemen met je klant en geraak je er niet aan uit met hun dan kan je via Webshop keurmerk gratis juridisch advies krijgen.Plus ze zijn ook aangesloten bij SGC (de oudste en bekendste geschillencommissie).

Dit maakt dat Webshop keurmerk herkent is door de consumentenbond van Nederland.

Hoe krijg je dit webshop keurmerk ?

Door eerst dit formulier in te vullen. Daarna krijg je een overzicht van al de punten die je moet aanpassen aan je webwinkel. Daarna wordt het direct gekeurd en kan je gelijk het logo van hun op je webshop plaatsen!

Thuiswinkel Waarborg

Thuiswinkel Waarborg

Het volgende keurmerk dat we gana bekijken is dat van Thuiswinkel Waarborg. Deze vereneging komt op voor de webshop-eigenaren in de politiek en dat is de hoofdreden dat grote spelers zoals Coolblue en Wehkamp bij hun aangesloten zijn! Dan denk je meteen dat je als kleinere onderneming hier beter niet tussen zit omdat je geen invloed hebt, maar toch beschermen zij jou ook hoor, dus maak je maar geen zorgen daarom.

Omdat grote spelers zoals Coolblue en Wehkamp deze gebruiken, geeft natuurlijk het grote voordeel dat bezoekers uit Nederland en België dit keurmerk rap zullen herkennen en hun vertrouwen geven!

Jammer genoeg heeft Thuiswinkel geen eigen review systeem zoals Webshop Keurmerk en Webwinkelkeur. Wat ze wel hebben is een review systeem van https://www.kiyoh.com/

Echter betaal je voor dit systeem wel extra bij, voor 250 reviewverzoeken per maand betaal je dan een slordige 12,50€ per maand EXTRA.

Dit is dus het grootste nadeel van Thuiswinkel Waarborg. De prijs is echt hoog. 

Bovenop dit, omdat je lid bent van hun vereningen betaal je een soort van contributie. Hoe hoger je omzet, hoe meer contributie je betaalt.

Dit vertrouwenskeurmerk heeft dus een prijskaartje!

Hoe krijg je dit webshop keurmerk ?

Online formulier voor de aanvraag kan je hier vinden. Daarna voert Thuiswinkel een een juridische check, financiële monitoring en een veiligheidsscan uit op je webshop en dit duurt jammer genoeg 4 tot 6 weken! 

TrustedShops

TrustedShops

Dit lijkt even bizar, als je op hun website gaat kijken, dan zie je nergens prijzen staan. Dit moet je aanvragen. IQ-DesignStudio deed dit reeds voor jou. En wat krijgen we terug; opstartkosten bedragen 99€. Daarnast komt dat je 59€ moet betalen per maand om aangesloten te blijven en als je een omzet hebt tot 100.000€ dan betaal je extra 60€ per maand. Klinkt wel even als de volgende duurste in de rij.

Wil je extra functionaliteiten zoals reviewsecties etc dan betaal je daar ook nog eens extra voor.

Trustedshops heeft een eigen reviewsysteem dat heel handig werkt. Als je op de internationale markt wil gaan, ben je bij TrustedShops aan het juiste adres, ze zijn namelijk een internationale speler die vooral ook in de Duitse markt gekend is.

Ook bieden ze natuurlijk ook kopersbescherming aan om te bemiddelen tussen jou als webshop eigenaar en je klant.

De andere grote voordelen van hun is dat het heel makkelijk te integreren is met Shopify en de grote bekendheid doordat grote spelers dit ook gebruiken. We denken dan bv aan Hunkemöller, Lucardi en Prenatal 

Hoe krijg je dit webshop keurmerk ?

Vul het Formulier hier online in. Hierna krijg je een Email met een persoonlijke Accountmanager om alles vlotjes af te handelen!

webshop keurmerken

Veelgestelde vragen over webshop keurmerken

Wat kost het aanmelden van je webshop bij WebwinkelKeur?

Vanaf 8.95€ per maand heb je al een aansluiting met hun! De tarieven van hun lopen vooral uiteen voor het aantal review-requesten. In het basispakket is dit beperkt tot 15 reviews en met het duurste abonnement (19.95€ per maand) gaat dit tot 3000 reviews!

Wat kost het aanmelden van je webshop bij Webshop Keurmerk?

Vanaf reeds 16,25€ per maand heb je toegang tot hun webshop keurmerk met onbeperkte reviews per maand. Daarbovenop geniet je ineens van SGC bescherming.

Wat kost het aanmelden van je webshop bij Thuiswinkel Waarborg?

We starten met eenmalige inschrijvingskosten van €75. De certificering kost jaarlijks €345, met daarbovenop nog eens €45 per URL. nog de contributie, want je wordt lid van de vereniging Thuiswinkel.org. Die contributie is hoger naarmate je online omzet hoger is. Tot € 50.000 omzet betaal je bijvoorbeeld €150 per jaar, en met een omzet tussen de €50.000 en €100.000 draag je €500 af.

Wat kost het aanmelden van je webshop bij Trustedshops?

De eenmalige opstartkosten bedragen 99€. Daarnaast komt dat je 59€ moet betalen per maand om aangesloten te blijven en als je een omzet hebt tot 100.000€ dan betaal je extra 60€ per maand.